Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Yerli ve milli buğday çeşitlerine hasat - Kadın ve Güzellik Haberleri
Categories: Gündem

Yerli ve milli buğday çeşitlerine hasat

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TAGEM tarafından geliştirilen yerli ve milli buğday çeşitlerinin Gölbaşı’ndaki hasat ve tanıtım programına katıldı.

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  tarımsal üretimde; verimlilik, kalite, sürdürülebilirlik, kayıtlılık ve sektöre yatırım başlıklarıyla vizyon belirlediklerini, AR-GE çalışmalarının verimliliğin en önemli unsurlarından olduğunu söyledi.

Bakan Yumaklı, Türkiye’de kullanılan tohumların ıslahıyla ilgili çalışmalara devam edildiğine işaret ederek, “Burada soğuğa ve kuraklığa dayanıklı 2 tohumumuzun tanıtımı ve bir tanesinin hasadında bulunuyoruz. Enstitümüzün AR-GE çalışmalarının sonuçlarını alabilmesi için yaptığı hasattayız. Enstitümüz 150 tarla bitkisi çeşidi geliştirdi. Bunlardan 104’ü milli çeşit listesinde.” diye konuştu.

“HASADI YAPILAN TOHUM ÇEŞİDİMİZ ÇİFTÇİLERDEN TAM NOT ALDI”

Ülkenin yerli ve milli tohum geliştirme konusunda ciddi aşamalar kaydettiğine dikkati çeken Bakan Yumaklı, “Türkiye’deki sertifikalı tohumun yarısı, enstitümüz ve TAGEM’in çalışmalarıyla çiftçimizin hizmetine sunulmuş oldu. Kamu, özel sektör ve üniversite iş birliğiyle tohum konusundaki AR-GE çalışmaları bütün hızıyla devam edecek.” ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı, Türkiye’nin iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerin başında geldiğini belirterek, bu etkenlerin tarımsal üretimi etkilememesi adına çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Hasadı yapılan “Selamibey” buğday tohumu çeşidinin kuru şartlarda dekar başına 450-500 kilogram, sulu şartlarda ise 650-725 kilogram verim verebildiğini anlatan Yumaklı, “Islah çalışmaları çok uzun süren ve sabır isteyen bir çalışma. Selamibey çeşidinin bu hale gelebilmesi için 14 yıl geçmesi gerekti. Aytenabla ekmeklik buğday çeşidi için de 6 yıllık bir süre gerekliydi. Hasadı yapılan tohum çeşidimiz çiftçilerden tam not aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

Recent Posts

Togg’dan bayramda vatandaşa şarj hediyesi

Togg, Ramazan Bayramı boyunca 81 ildeki T10X kullanıcılarına Trugo’dan ücretsiz şarj hediye etti.ANKARA (İGFA) -…

22 dakika ago

Ödül almaya engel yok!

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Serdar Karan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Aydın Doğan Vakfı iş…

37 dakika ago

Kocaeli Ormanya’da doğa dostu etkinlik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası Sıfır Atık Haftası” kapsamında öğrencilere yönelik kitap okuma ve boyama etkinliği…

52 dakika ago

Kocaeeli Büyükşehir’den Akçakoca Gazi Anıtı’na bakım

Kocaeli Büyükşehir, Kandıra Akçakoca Gazi Anıt Mezarında kapsamlı bakım, onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirdiKOCAELİ (İGFA)…

1 saat ago

İzmir Bornova Belediyesi’nden çocuklara dijital kodlama eğitimi

İzmir Bornova Belediyesi ve Dila Yüksel Yürek Atölyesi Derneği, çocuklara dijital kodlama eğitimi vermek amacıyla…

1 saat ago

Severek yapılan egzersizler, stresle başa çıkmanın anahtarı!

Düzenli egzersiz yapmanın stres yönetiminde etkili bir yöntem olarak öne çıktığını belirten uzmanlar, fiziksel aktivitelerin…

2 saat ago