Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Velilere psikolog uyarısı: Karne zekâ belgesi değildir!
Dolar 34,5685
Euro 36,3207
Altın 2.919,84
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 15°C

Velilere psikolog uyarısı: Karne zekâ belgesi değildir!

Velilere psikolog uyarısı: Karne zekâ belgesi değildir!
20 Ocak 2024 10:18

Yarıyıl tatiline başlayan milyonlarca öğrenci ülke genelinde dün karne heyecanı yaşadı. Psikolog Hatice Sayılı, velileri uyararak karnenin başarı ya da başarısızlık olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) –  Ara tatilin başlamasıyla öğrenci ve velilere çeşitli önerilerde bulunan psikolog Hatice Sayılı, “Çocuklar düşük not alabiliyor. Düşük notlar geldiğinde aileler çocuklarına başarısızlık algısı yükleyebiliyor. Ama karneler başarı ya da başarısızlık algısı yaratacak şey değildir. Ya da zekâ belgesi de değildir. Karnede bakılması gereken şey; düzeltilmesi, iyileştirilmesi gereken noktaların neler olduğudur” dedi.

‘KARNEDE BAKILMASI GEREKEN ŞEY, İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKEN NOKTALARIN NELER OLDUĞUDUR’

18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin yarıyıl tatili 19 Şubat’ta karnelerin verilmesiyle başladı. 2 Şubat’ta sona erecek olan ara tatilin nasıl geçirilmesi gerektiği ile ilgili öneriler sunan Mektebim Koleji Beykent Kampüsü Okul Psikoloğu Hatice Sayılı, “Yoğun bir dönemin sonuna geldik. Çocuklarımız bugün en özel, en güzel günlerindeler. Bizler de eğitimci olarak bugünleri onlarla paylaşıyoruz. Çok heyecanlılar, telaşlılar. Çocuklar düşük not alabiliyor. Düşük notlar geldiğinde aileler çocuklarına başarısızlık algısı yükleyebiliyor. Ama karneler başarı ya da başarısızlık algısı yaratacak şey değildir. Ya da zekâ belgesi de değildir. Karnede bakılması gereken şey; düzeltilmesi, iyileştirilmesi gereken noktaların neler olduğudur” açıklamasında bulundu.