Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Uzmanından dişlere zarar vermeden şeker tüketim tavsiyesi - Kadın ve Güzellik Haberleri
Categories: Gündem

Uzmanından dişlere zarar vermeden şeker tüketim tavsiyesi

Uzmanlar, şekerlerin hepsinin diş üzerinde çürük yapıcı etkiye sahip olduğunu kaydederken, bazılarının daha fazla, bazılarının da daha az olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) – Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, Ramazan Bayramı’nda aşırı şeker tüketiminin diş sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Dişler nasıl çürüyor?

Aşırı şeker tüketiminin halk arasında da bilindiği gibi dişlerde çürük oluşumuna sebep olduğunu kaydeden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Şeker ağız florasını ve tükürüğün yapısını değiştirerek asidik bir ortam oluşturuyor ve ağız ortamının asiditesi artınca dişlerdeki mine yüzeyinin yumuşamasına ve çürüklerin oluşmasına sebep oluyor.” dedi.

“Şekerlerin hepsi diş üzerinde çürük yapıcı etkiye sahip”

Dişlerin emayesini zayıflatan ve çürümeye neden olan şeker türleri hakkında da bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Şekerlerin hepsi diş üzerinde çürük yapıcı etkiye sahiptirler bazıları daha fazladır bazıları da az. Şekerler arasında yapışkan olanlar yani dişin üzerinde daha uzun süre kalanlar tükürükle de daha zor temizlendikleri için diğer tür şekerlere göre dişlerde daha çok çürük yapıcı özelliğe sahiptirler.” diye konuştu.

Dişlerin çürümemesi için ne yapılmalı?

Bayramda fazla şeker yenildiği için dişlerin çürümesinden korkulup korkulmaması konusunda da Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Şeker tüketiminden hemen sonra dişler fırçalanırsa şekerin çürük yapma özelliği ortadan kalkar. Diş fırçalama gibi bir olanak yoksa su içerek veya ağzı su ile çalkalayarak şekerin dişler üzerindeki negatif etkisi daha aza indirilebilir.” dedi. 

Recent Posts

Başkan Pekyatırmacı: Boykotlar kişisel haklara saldırıdır

Konya Selçuklu'da Belediye Meclisi’nde Mart ayındaki çalışmalara ilişkin meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkan Ahmet Pekyatırmacı,…

5 saat ago

Bursa Osmangazi’den rekor tasarruf! Göreve geldikten sonra yüzde 61 tasarruf sağlandı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Belediye Meclisi, 2024 Yılı Faaliyet Raporu’nu oy birliğiyle onayladı. Osmangazi Belediye Başkanı…

5 saat ago

Kalkınma ve yatırım bankalarına yeni fon yönetmeliği

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan "Kalkınma ve Yatırım Bankalarının Kredi Müşterilerinden, Ortaklıklarından…

8 saat ago

Malatya’da Hayvanları Koruma Kurulu toplandı

Malatya'da sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması ve hayvanlara yönelik kötü muamelenin önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan…

8 saat ago

Elektrikli lokomotiflerin güvenliğine ulusal kriterler

Ulusal taşımacılıkta kullanılacak elektrikli lokomotiflerin tip onay ve tescil kriterlerini belirleyen yeni bir tebliğ bugünkü…

8 saat ago

Dünyanın dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı

Hollanda’daki Corendon Dutch Airlines, dünyanın tamamen dövme tasarımla kaplanmış ilk uçağını tanıttı. Bu yenilik, sektörde…

8 saat ago