Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Tünel Emekçileri: Erzincan'da iş kazası değil, cinayet var!
Dolar 34,6648
Euro 36,6380
Altın 2.941,75
BİST 9.640,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C
Pts 11°C

Tünel Emekçileri: Erzincan’da iş kazası değil, cinayet var!

Tünel Emekçileri: Erzincan’da iş kazası değil, cinayet var!
18 Şubat 2024 09:35

Tünel Emekçileri Derneği Başkanı ve Adil Türkiye Partisi (ATP) Bartın İl Başkanı Ümit Demiroğlu, Erzincan İliç’te yaşanan göçüğün iş kazası olmadığını yaşanan olayın bir cinayet ve doğa katliamı olduğunu öne sürdü.

BARTIN (İGFA) –  Tünel Emekçileri Derneği ve ATP Bartın İl Başkanı Ümit Demiroğlu, Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninde meydana gelen ve 9 işçisinin toprak altında kaldığı göçük ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erzincan’da göçenin toprak olmadığını işlenmiş bir siyanürlü tozun görüşünü belirten Demiroğlu, “O siyanürün bir gramını içtiğimiz su deposuna atsak bütün köyü yok etme şansımız var. O derece nüfusu bitirme özelliğine sahip. Siyanürlü ve siyah bir toprak normal toprak kayması gibi oluşan bir toprak değil tabi ki ayrı ayrı havuzlarda kapatılarak bu giderilebilirdi. Muhafaza altına alınabilirdi. Buradan aldığımız bilgilere göre otaya bir tabe baraj havuzu gibi havuz oluşturulmuş oraya yığa bildikleri kadar siyanürlü toprak yığılmış en sonunda en ufak bir sarsıntıda, en ufak fazla bir dökümde oradan taşarak kaymaya neden olmuştur.” diye konuştu.

YER ALTI MADENLERİNDE MUHAFAZA ALTINA ALINMALI

Siyanürlü toprağın yer altı madenlerinde muhafaza altına alınması gerektiğini ancak bunun büyük bir maliyet oranı olduğu için işverenleri bu maliyetin altına girmediğini ifade eden Demiroğlu, “Ayrıştırılmış siyanürlü toprak yer altı madeni gibi kapalı alan tünel hattı da yapılabilir. Çünkü izolasyon dediğimiz bir durum söz konusu izolasyonlu şekilde biz  tünellerde naylon şeklinde  izolasyon kullanıyoruz. Bu naylondan su bile geçemezken siyanürün geçme şansı yok” diye konuştu.

Demiroğlu, Erzincan’da bir doğa katliamı ve cinayet yaşandığını olayın iş kazası veya toprak kayması olmadığını da sözlerine ekledi.