Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Tarım ve hayvancılık teknolojik dönüşümde - Kadın ve Güzellik Haberleri
Dolar 38,0389
Euro 43,3753
Altın 3.937,09
BİST 9.483,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 18°C

    Tarım ve hayvancılık teknolojik dönüşümde

    Tarım ve hayvancılık teknolojik dönüşümde
    REKLAM ALANI
    10 Şubat 2025 09:00
    3
    A+
    A-

    Küresel gıda talebi hızla artarken, tarım ve hayvancılık sektörü de yapay zekâ (AI) ve akıllı sistemlerle dönüşüyor. Akıllı tarım ve hayvancılık teknolojileri, su ve enerji kullanımını yüzde 30 azaltırken, üretim verimliliğini yüzde 50 artırıyor. Yapay zekâ ile desteklenen tarım ve hayvancılık, sürdürülebilir bir gelecek için kritik rol oynuyor.

    İSTANBUL (İGFA ) – Uzmanlar, teknoloji entegrasyonunun gıda güvenliği için kaçınılmaz olduğunu belirtirken, Elektrik Elektronik Mühendisi ve global üretim yöneticisi Burak Yaka, tarımda dijitalleşmenin kritik olduğunu belirtti:

    Yaka, Yapay zekâ destekli tarım sistemlerin mahsul kayıplarını yüzde 20 azaltırken, hayvan sağlığı takibinde hataları yüzde40 düşürüyor. Modern çiftlikler, su kullanımında yüzde 30, gübre tüketiminde yüzde25 tasarruf sağladığını söyledi.

    Otonom Traktörlerin GPS ve AI destekli makineler, yüzde25 daha verimli ekim sağladığını ifade eden Burak Yaka, dron ve uydu takibinin mahsul sağlığını yüzde35 daha hassas analiz ettiğini, akıllı sulama ile su israfını yüzde30 azaltılarak üretimi arttırdığını kaydetti.

    Akıllı sağlık takibi ile hayvan hastalıklarının da yüzde40 daha erken teşhis edildiğine dikkati çeken Burak Yaka, otomatik yemleme ile daha az yemle yüzde10 daha fazla süt ve et üretimi sağlandığı, iklim kontrollü ahırların da hayvan stresini azaltaak, üretimi yüzde20 arttıdığını belirtti.
     

    REKLAM ALANI