Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 27°C

Siber Güvenlik MYO’da ilk ders Ali Taha Koç’tan

Siber Güvenlik MYO’da ilk ders Ali Taha Koç’tan
12 Ekim 2023 11:05

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında açılan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu’nda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından ilk dersi verdi.

ANKARA (İGFA) –  Türkiye’de yalnızca 4 üniversitede Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu kurulduğunu, bu üniversitelerden birinin de Ankara Üniversitesi olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu’nda öğrencileri alana hazırlamanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ankara Üniversitesi’nin çok köklü ve güçlü bir üniversite olduğunu ifade eden Ünüvar, değişen ve dönüşen dünyada teknolojinin sunduğu imkânlarla insanların hem özgür hem de güvende olmayı istediklerini belirterek, “Ben inanıyorum ki bugün burada bulunan öğrencilerimiz birkaç yıl sonra en çok konuşulan, en mutlu ve en değerli işi yapan bireyler olacak” dedi.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın ardından söz alarak ilk dersi veren Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin aranan eleman ruhuyla ve bu bilinçle eğitim hayatlarını sürdürmelerini tavsiye etti.

Öğrencilerin aranan eleman olması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Koç, siber güvenlik, metaverse, yapay zekâ ve Nitelikli Fikri Tapu (NFT) hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Her yeni teknolojinin yanında bir riskle geldiğini anlatan Ali Taha Koç, bu nedenle teknolojinin tanınması için dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizdi. 

İlk ders sonrasında  öğrencilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Koç, öğrencilere staj ve iş imkânları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.