Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Sağlıklı şehirlerde İzmir ikinci Büyükşehir oldu

Sağlıklı şehirlerde İzmir ikinci Büyükşehir oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlığı Geliştiren Belediye (SAGEB) unvanı alan Türkiye’deki ikinci büyükşehir belediyesi oldu.

İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın “sağlıklı kent İzmir” hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalar Türkiye genelinde dikkat çekmeye devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Sağlığı Geliştiren Belediyeler Projesi kapsamında verilen SAGEB unvanı, kriterleri karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bu unvanı alan dokuzuncu belediye, Bursa’dan sonra da ikinci büyükşehir belediyesi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, belgeyi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Emre Çetinkol’dan aldı.

KRİTERLER DEĞERLENDİRİLDİ

“Şehir Sağlık Profili” çıkararak “Şehir Sağlığını Geliştirme Planı” oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi; idari kararlılık, mekânsal düzenlemeler, tesis düzenlemeleri, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile sosyal tesisler başlıkları üzerinden değerlendirildi. Değerlendirme ekibi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi ile Çevre Sağlığı Birimi’nden oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlığı Geliştiren Belediye Uygulama Kılavuzu doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda SAGEB belgesi almaya hak kazandı.

Değerlendirme kapsamında sağlık hizmetleri, sağlık tesisleri, hastalık verileri, nüfus, belediye tarafından verilen eğitimler, sosyoekonomik durum, istihdam, yeşil alanlar, atık yönetimi, su verileri, kültür-sanat ve spor, ulaşım, bisiklet ve yaya yolları, erişilebilirlik, toplu taşıma sistemi, oyun alanları, kent mobilyaları, fiziksel aktiviteler, madde bağımlılığı ile mücadele, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetleri ile sosyal tesisler gibi pek çok madde incelendi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Gizlilik Politikasını Oku