Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer?

Oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer?

Oruç tutarken baş ağrısı yaygın olarak görülen problemlerden biridir. Peki oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer? Oruç tutarken baş ağırsınına neler neden olur, işte cevabı…

Ramazan ayı geldiğinde birçok kişi oruç tutmanın hem ruhsal hem de bedensel faydalarını yaşamak ister. Ancak bazen oruç tutarken baş ağrısı gibi rahatsız edici bir durumla karşılaşabiliriz. Peki bu baş ağrısının nedenleri nelerdir ve nasıl önleyebiliriz? İşte size bu konuda bilmeniz gerekenler.

Oruç tutarken baş ağrısının en yaygın nedenleri şunlardır:

  • Dehidrasyon: Oruç tutarken gün boyu su içemediğimiz için vücudumuzda sıvı kaybı olur. Bu da kan basıncının düşmesine, kan damarlarının genişlemesine ve beyne giden oksijenin azalmasına neden olur. Bu durum baş ağrısına yol açabilir.
  • Hipoglisemi: Oruç tutarken uzun süre aç kaldığımız için kan şekerimiz düşer. Bu da beyin hücrelerinin enerji üretimini azaltır ve baş ağrısına sebep olur.
  • Kafein yoksunluğu: Eğer kahve, çay gibi kafeinli içecekleri sık tüketiyorsanız, oruç tutarken bunlardan uzak kalmak vücudunuzda yoksunluk belirtileri yaratabilir. Bunların başında da baş ağrısı gelir.
  • Uyku düzeninin bozulması: Ramazan ayında sahur ve iftar saatleri uyku düzenimizi etkileyebilir. Uykusuzluk veya kalitesiz uyku da baş ağrısının tetikleyicilerindendir.

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Ramazanda baş ağrısından muzdaripseniz eczacınızın yahut sağlık ocağı doktorunun vereceği ağrı kesici ilaçları iftardan yahut sahurdan sonra içebilirsiniz. Sahur yaptıktan sonra ağrı kesici içmek sizi o gün baş ağrısından koruyabilir. Aşağıdaki yöntemler de oruç tutarken baş ağrısına iyi gelebilir yahut baş ağrısını önleyebilir.

SOĞUK KOMPRES

Temiz bir bezi soğuk suyla ıslatıp başınıza koyabilirsiniz. Eczanede satılan termojel buz kompresler de baş ağrısından kurtulmaya yardımcı olabiliyor. Yüzü soğuk suyla yıkamak, başa buz tutmak da ağrıyı kesebiliyor.

NANE YAĞI

Birkaç damla nane yağı ile şakaklara ve ense köküne masaj yapmak da ağrısı hafifletmeye yardımcı olabiliyor. Nane yağını aktardan temin edebilirsiniz.

LİMON

Tansiyonu düşürücü özelliği ile bilinen limon baş ağrılarına da deva olabiliyor. Bir parça limon elinizde ovuşturarak macun kıvamına getirin. Ardından bu macunu şakaklara, yüzünüze ve alnınıza sürün. Baş ağrınıza iyi geldiğini göreceksiniz.

KARABİBER

Bir parça pamuğa kolonya ve biraz karabiber serpin. Sağ ve sol şakak bölgesine bunu tutturun. Tülbent ile başınızı sıkıca bağlayın.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Gizlilik Politikasını Oku