Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Öğretmenlerin gözüyle 'bölgesel çalıştaylar' raporlandı
Dolar 34,6535
Euro 36,3870
Altın 2.941,30
BİST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 14°C

Öğretmenlerin gözüyle ‘bölgesel çalıştaylar’ raporlandı

Öğretmenlerin gözüyle ‘bölgesel çalıştaylar’ raporlandı
15 Mart 2024 11:38

Millî Eğitim Bakanlığınca, eğitimde teknolojinin kullanılması konularında politika geliştirmede rehberlik yapması amacıyla “Cumhuriyetin 100. Yılında Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları Raporu” yayımlandı.

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından teknoloji ve eğitim konularında politika geliştirmede rehberlik yapması amacıyla Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları, 7 ilde (Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun) eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 

Çalıştaylar, alandan 1 öğretim üyesinin moderatörlüğünde 16 öğretmen, 2 okul yöneticisi ve 1 Bakanlık temsilcisinin katılımıyla her ilde toplam 20 kişiden oluşan, 4’er çalışma grubu oluşturularak yapıldı. 

Öğretmenler ve okul yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştaylarda “Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Teknoloji Kullanımı”, “Teknolojinin Eğitim Ortamlarında Kullanımı”, “Teknolojinin Eğitim Süreçlerine Etkisi”, “Yapay Zekâ İçerikli Uygulamaların Eğitimde Kullanımı” temaları hakkında katılımcıların görüşleri alınarak çalıştay raporu hazırlandı.

Bu çalışma ile öğretmenlerin gözüyle eğitimde teknoloji kullanımının mevcut durumunun ortaya konulması ve öğrencilerin öğrenme süreçlerinde teknoloji destekli iyileştirme yapılması amacıyla geliştirilecek politikalara “Türkiye Yüzyılı”nda katkı sağlamak hedeflendi.

Rapordaki takdim yazısında Bakan Tekin, bu çalışmanın eğitimdeki başarılara güç katacağına vurgu yaparak, “İnanıyorum ki bu çalışmalar, öğretmenlerimizin bakış açısıyla eğitimin güçlü yönlerini ve fırsatlarını ortaya koymada önemli bir rol oynayacaktır. Öğretmenlerimizin etkin katılımıyla ortaya çıkarılan görüş ve değerlendirmeler, eğitim sisteminin mevcut durumu hakkında ve gelecekteki potansiyel değişimler konusunda bilgi sağlayarak iyileştirmelere önemli katkılarda bulunacaktır.” ifadesini kullandı.