Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Kalp rahatsızlığı olan hasta ERÜ'de şifa buldu
Dolar 35,3859
Euro 36,5540
Altın 3.019,11
BİST 9.930,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Per 15°C
Cum 10°C
Cts 8°C
Paz 6°C

    Kalp rahatsızlığı olan hasta ERÜ’de şifa buldu

    Kalp rahatsızlığı olan hasta ERÜ’de şifa buldu
    REKLAM ALANI
    25 Temmuz 2024 06:23
    5
    A+
    A-

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla hastaya Mitral ve Triküspit Kapak Tamiri, Atriyal Fibrilasyonu için de Kriyoablasyon işlemi uygulandı.

    KAYSERİ (İGFA) – Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Rifat Özmen, “Hastamız 50 yaşında, hastamıza mitral ve triküspit kapak tamiri, atriyal fibrilasyonu için de kriyoablasyon işlemini uyguladık. Hastamız kontrol ekokardiyografisi sonrası şifa ile taburcu edildi.” şeklinde açıklamada bulundu.

    ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen, Mitral kapak yetersizliğinin en önemli sebeplerinin; kapakta enfeksiyon oluşması, kapağın doğuştan gelen yapısal bozuklukları, kalp krizi, çocukluk çağında geçirilen sık boğaz enfeksiyonuna bağlı gelişen romatizmal kapak hastalıklarının sebepleri olduğunu söyledi. Mitral kapak yetersizliğinde kalpte ilerleyen dönemde büyüme, kalbin kasılma gücünde azalma, ritim problemlerinin gelişebileceğini, bu nedenle uygun zamanda doğru tedavinin hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

    Mitral kapak yetersizliği hakkında bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen,  “Mitral kapak kalbin sol karıncık ve kulakçıkları arasında bulunan ve tek yönlü geçişe izin veren bir yapıdır. Mitral kapağın yeterince ve etkin kapanamaması durumunda kan, karıncıklardan kulakçıklara doğru geriye kaçar ve bu duruma mitral kapak yetersizliği olarak adlandırılır.” dedi.

    Mitral kapak yetersizliğinde tedavi yöntemlerine değinen Doç. Dr. Rifat Özmen, “Uygun ilaç tedavisinin düzenlenmesi ve cerrahi ile kapağın değiştirilmesi ya da onarılmasını içermektedir. Mitral kapak yetmezliği olan hastalarda uygun hasta grubunda kapağın tamiri tedavi kılavuzları içerisinde klass 1 endikasyonla önerilmektedir. Mitral kapak tamirinde bir halka ile kapağın kalbe tutunduğu annulus denilen alan sabitlenmekte, kapağın yaprakçıklarında fazlalık olması durumunda fazla prolapsus adı verilen doku çıkarılarak yeniden sağlıklı alanlar uç uca dikilmekte ve gerekli hallerde neokord denilen suni ipliksi yapılar ile kapak kalp adelesine tutturulmaktadır.” diye konuştu.

    Özellikle gebelik düşünen genç kadınlar ve varfarin kullanamayacak hastalarda kapak tamiri önemli avantajlar sağlamaktadır.

    Doç. Dr. Rifat Özmen, “Genç hastalarda mitral kapağın mekanik bir kapakla değiştirilmesi durumunda hastanın mitral kapağı sökülerek çıkarılmakta yerine mekanik bir kalp kapağı yerleştirilmektedir. Bu durumda hastanın varfarin isimli kan sulandırıcı bir ilacı ömür boyu kullanılması gerekmektedir. Tamir yapılan hastalarda bu süre sadece 3 aydır. Özellikle gebelik düşünen genç kadınlar ve varfarin kullanamayacak hastalarda tamir önemli avantajlar sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar kapak tamiri sonrası uzun dönem sağ kalımın kapak değişimi yapılan hastalara göre daha uzun olduğunu, varfarine bağlı kanama yan etkisinden hastaları koruduğunu bildirmektedir. Yine kapak tamirinde hastaların kendi kapak dokuları korunduğu için ameliyat sonrası kapak sokusunda enfeksiyon oluşumu, kapakta pıhtı oluşumu mekanik kapaklara göre son derece azdır.

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen, “Kliniğimizde 2022 yılından bu yana mitral kapak tamirini Kayseri’de uygulamaktayız. Ayrıca kliniğimizde eş zamanlı triküspit kapak tamiri, ritim bozukluğu gelişmiş hastalarda da eğer anatomik uygunluk mevcutsa ablasyon işlemi de cerrahi sırasında yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.  

    REKLAM ALANI