Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İyi turşunun sırrı bakın neymiş?
Dolar 34,6557
Euro 36,3327
Altın 2.935,22
BİST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C

İyi turşunun sırrı bakın neymiş?

İyi turşunun sırrı bakın neymiş?
1 Haziran 2024 13:45

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ve iyi turşu kurmanın püf noktalarının anlatıldığı ‘Bahçede Yaşam Var’ söyleşisinde ‘sıfır atık’ mutfaklar üzerine çalışan Meziyet Avcı, sirke ve limonun sadece turşuların diri kalmasını sağladığını, en doğru yöntemin ise turşunun tuzla kurulması olduğunu söyledi.

ANTALYA (İGFA) –  Muratpaşa Belediyesi, geri dönüşüm ve sağlıklı beslenme konularının ele alındığı Bahçede Yaşam Var etkinlik serisini bu hafta Yeşilbahçe Mahallesi’nde yer alan Malik Günal Parkı’nda gerçekleştirdi. Etkinlik, planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme ve geri dönüştürme pratikleri ile sıfır atık mutfaklar oluşturma üzerine çalışan Meziyet Avcı’nın söyleşisiyle başladı.

Avcı, gıda koruma yöntemi olarak kullanılmaya başlanan fermantasyon işleminin aslında sağlıklı bir çürüme şekli olduğunun altını çizdi. Turşu kurarken sirke ve limon gibi malzemelerin yalnızca turşunun yumuşamasını engellemek için sonradan kullanılmaya başladığını anlatan Avcı, geleneksel yöntemlerden uzaklaşmamak gerektiğini söyledi. Avcı, özellikle lahana, havuç gibi turşuların yalnızca tuzla kurulmasını tavsiye etti.  

Evde turşularını sirkeyle kurduğunu aktaran Gülşah Soysal, söyleşide yeni yöntemler öğrendiğini ve bunları evde uygulayacağını söyledi. Soysal, ayrıca bu tür etkinlikleri hem bilgi edinme hem de sosyalleşme açısından önemli bulduğunu belirtti.

Arzu Mimaroğlu ise evde üretimin değerinden bahsederken Muratpaşa Belediyesi’ne de buna verdiği destekten dolayı teşekkür etti.