Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İtalyan siyasetçi Valdegamberi: AB'yi Türkiye için katma değer olarak görmüyorum
Dolar 35,3746
Euro 36,4378
Altın 3.008,92
BİST 10.075,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Yağmurlu
İstanbul
12°C
Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 11°C
Pts 14°C
Sal 15°C

    İtalyan siyasetçi Valdegamberi: AB’yi Türkiye için katma değer olarak görmüyorum

    İtalyan siyasetçi Valdegamberi: AB’yi Türkiye için katma değer olarak görmüyorum
    REKLAM ALANI
    13 Ekim 2023 14:26
    5
    A+
    A-

    İtalya Veneto (Venedik) Bölge Parlamento Üyesi Stefano Valdegamberi ilk kez gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında Türkiye’nin bugünlere kendi gücüyle geldiğini ve Avrupa Birliği’ne ihtiyacı olmadığını söyledi.

    İSTANBUL (İGFA) –  İtalya Veneto (Venedik) Bölge Parlamento Üyesi Stefano Valdegamberi ailesiyle birlikte Türkiye’ye ilk kez ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında World of Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Reşit Kemal As ile röportaj gerçekleştiren Valdegamberi, Türkiye ve Avrupa arasındaki ilişkileri de değerlendirdi.

    “İSTANBUL GERÇEKTEN NEFES KESEN BİR ŞEHİR”

    İstanbul hakkında düşünceleriniz nelerdir?

    İstanbul’un tarihi Roma İmparatorluğu dönemi, Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar modern Türk devletinin ekonomik ve mali kutbu olarak beni her zaman büyülemiştir. Bugün İstanbul, nefes kesen köprüleri, Boğaz’ın altındaki tünelleri ile birlikte Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlanan 18 milyon nüfuslu bir metropol. Bu şehrin stratejik konumu, tarihteki şansının ana sebebiydi. İstanbul geçmişte ve günümüzde jeopolitik ve ekonomik merkez konumunu sürdürüyor. Eski şehir Konstantinopolis ve Bizans, burada hüküm süren birçok imparatorluğun kültürel etkilerini yansıtırken; modern İstanbul, Boğaz üzerindeki köprüleri, gökdelenlerinin çağdaş mimarisi ve fütüristik binaları ile cazibesiyle bir şekilde ayrılıyor. İstanbul gerçekten nefes kesen bir şehir.

    İstanbul ile Avrupa’daki diğer metropoller arasında sizce ne gibi farklar var?

    Avrupa’nın en kalabalık metropolü İstanbul, Moskova ve Londra’ya göre temiz, düzenli ve iyi organize edilmiş bir şehir. Uluslararası havaalanından başlayarak sahip olduğum izlenim, Avrupa kıtasının en güzel şehirlerinden bir tanesi.

    “AVRUPA BÜROKRATİK KAFESİNE GİRMENİN TÜRKLER İÇİN UYGUN OLMADIĞINA İNANIYORUM”

    Bir Avrupalı olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girişi ile ilgili ne söylemek istersiniz?

    Türkiye, son yıllarda özellikle Avrupa ile Asya arasında sadece fiziksel değil, sosyal ve kültürel bir köprü olan İstanbul başta olmak üzere büyük adımlar attı. Arkadaşlarım bana Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girişini uygun görüp görmediğimi soruyorlar. Açıkçası bunu Türkiye için bir katma değer olarak görmüyorum. Bu zamana kadar Türkiye kendi gücüyle geldi. Avrupa bürokratik kafesine girmenin Türkler için uygun olmadığına inanıyorum. Ne yazık ki kurucu babaların arzu ettiği Avrupa bugün içinde yaşadığımız Avrupa değil. Stratejik kararları halk iradesinin ifadesinden çok, uluslararası lobiciliğin sonucu olan halkların ruhundan ve gerçek egemenliğinden yoksun, ekonomik-bürokratik bir konu olduğuna inanıyorum. Bununla birlikte, Avrupa ile Türkiye ticaret anlaşmalarını artırmalı ve karşılıklı kültürel ve ekonomik çıkar için ilişkiler sürdürülmelidir.

    Türkiye ile İtalya arasındaki benzerlikleri birinci gözden değerlendirebilir misiniz?

    Türkiye ile İtalya arasında halklar arasındaki diyaloğu karşılıklı bilgi ve dostluğu güçlendirmeliyiz. Türkler, Akdeniz havzasındaki tüm halklar gibi tıpkı İtalya gibi aile değerlere bağlı, çok cana yakın insanlar. Bugün Avrupa Birliği, ortak geleneksel değerlerimize aykırı ilkeleri benimsemiştir. Türkiye ile İtalya arasındaki ortak değerler etrafında Akdeniz’i tekrar ilgi odağı haline getirmemiz gerekiyor. Halklarımız ve ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, bu ortak çıkar hedef için temel öneme sahiptir.

    Ziyaretimde halklar arasında ilişkiler kurma arzusuyla dünyaya açık, misafirperver bir Türkiye buldum. Her iki ülkenin kurumları da jeopolitik ve kültürel rollerini güçlendirmek için birlikte çalışmalıdır. Türk ve İtalyan şirketleri arasındaki işbirliğini, ekonominin farklı alanlarındaki karşılıklı çıkar ortaklıklarıyla, şu andaki ilişkilerden bile daha fazla güçlendirmek de önemlidir. Ben görevde olduğum sürece iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için mücadele edeceğimi taahhüt ediyorum.

    REKLAM ALANI