Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İshal olan çocuklar için evde uygulanacak basit yöntemler
Dolar 35,7353
Euro 37,3157
Altın 3.174,83
BİST 10.121,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 12°C
Cts 12°C

    İshal olan çocuklar için evde uygulanacak basit yöntemler

    İshal olan çocuklar için evde uygulanacak basit yöntemler
    REKLAM ALANI
    1 Mart 2023 14:23 | Son Güncellenme: 1 Mart 2023 14:29
    98
    A+
    A-

    Bebek ve çocuklarda görülen ishal durumu oldukça yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Çoğu durumda, evde uygulanabilecek basit tedavi yöntemleri ile iyileştirilebilir.

    İshallerinin sık karşılaşılan nedenleri arasında gastroenteritler, ilaçlar, anne sütü alan bebeklerde annenin diyetindeki değişiklikler, tamamlayıcı beslenmeye başlayan bebeklerde yeni besinlere alışma süreci gibi durumlar bulunur. Günde 3-4 kez sulu dışkılama varsa ve dehidratasyon belirtisi yoksa evde tedavi yeterli olabilir. Ancak dışkı sayısı günde 4-10 kez veya daha fazla ise ve kuru ağız, kuru cilt, beslenmeyi red, gözyaşı dökmeden ağlama, sürekli uyku hali gibi dehidratasyon belirtisi varsa mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır.

    İshal olan çocuğunuzda doktora gitmesini gerektiren bir belirti yoksa evde tedavisi için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:

    • Sıvı tüketimini artırın: İshalde kaybedilen sıvı ve elektrolitleri yerine koymak için bol bol sıvı tüketmek önemlidir. Bebekler için anne sütü veya formül mama tercih edilmeli, büyük çocuklar için ise su, meyve suyu, süt veya elektrolit içeren içecekler önerilir.
    • Tahriş edici yiyeceklerden kaçının: İshalde tahriş edici yiyecekler tüketmek durumu kötüleştirebilir. Özellikle kızarmış, baharatlı, yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçınmak gereklidir.
    • Probiyotikler kullanın: Probiyotikler bağırsak sağlığı için faydalı bakterilerdir. İshal tedavisinde etkili olabilirler. Bu nedenle, probiyotik içeren gıdaları veya takviyeleri kullanabilirsiniz.
    • Reçetesiz ishal ilaçları kullanmayın: Çocuklarda ishal tedavisinde reçetesiz satılan ilaçlar kullanmak önerilmez. Bu ilaçların yan etkileri olabilir. İlaç kullanımı gerekiyorsa, mutlaka bir doktorun tavsiyesi ile yapılmalıdır.
    • Hijyene dikkat edin: İshal, enfeksiyon nedeniyle oluştuğu için hijyen kurallarına uyulması önemlidir. Eller sık sık yıkanmalı ve kullanılan eşyalar temizlenmelidir.
    • Doktor kontrolü: İshal, ciddi durumlarda dehidrasyona ve diğer komplikasyonlara neden olabilir. İshal belirtileri devam ederse, doktorunuzla görüşmek önemlidir.

    Bu önerilerin uygulanması çocuklarda ishal tedavisinde genellikle yeterli olur. Ancak, belirtiler devam ederse veya ciddi durumlar ortaya çıkarsa, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

    İSHAL ÇOCUĞA SÜT VERİLİR Mİ?

    ishal cocuk sut verilir mi

    İshal çocuklarda, sıvı kaybı nedeniyle dehidrasyon riski olduğu için, sıvı alımının artırılması önemlidir. Sıvılar arasında, süt de bir seçenektir. Ancak, bazı çocuklar ishal sırasında süt tüketiminden rahatsızlık duyabilirler ve bazı durumlarda süt, ishal semptomlarını kötüleştirebilir.

    Eğer çocuk süt tüketmeye alışkınsa, ishal sırasında süt tüketimi devam ettirilebilir. Ancak, süt tüketimi semptomları kötüleştirirse veya çocuklarda aşırı sıvı kaybı varsa, doktorunuza başvurmanız gerekebilir.

    Öte yandan, bebekler için anne sütü veya formül mama önerilir. Anne sütü, bağışıklık sistemini güçlendiren antikorlar içerdiği için özellikle faydalıdır. Bebeklerde ishal durumunda, anne sütü verilmeye devam edilebilir. Ancak, bebeklerde de sıvı kaybı riski yüksek olduğundan, doktorunuzun önerdiği sıklıkta emzirme veya mama verme işlemi yapılması gerekebilir.

    Sonuç olarak, ishalde sıvı alımı çok önemlidir. Süt tüketimi, çocuğun toleransına ve semptomlara bağlı olarak devam ettirilebilir veya kısıtlanabilir. Ancak, çocuklarda dehidrasyon veya ciddi semptomlar varsa, bir doktorun tavsiyesi mutlaka alınmalıdır.

    REKLAM ALANI
    Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi mezunudur. 10 seneyi aşkın süredir çeşitli basın kuruluşlarında editör ve sosyal medya uzmanı olarak görev almıştır.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.