Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Hurma çekirdeği nelere iyi gelir? Hurmanın faydaları nelerdir?
Dolar 34,4815
Euro 36,4027
Altın 2.955,78
BİST 9.301,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Hurma çekirdeği nelere iyi gelir? Hurmanın faydaları nelerdir?

Hurma çekirdeği nelere iyi gelir? Hurmanın faydaları nelerdir?
26 Mart 2023 18:08

Ramazan aynında hemen hemen her sofrada yerini alan hurmanın vücuda pek çok faydası bulunuyor. Sadece hurma değil, hurma çekirdeği de tam bir şifa deposu. İşte hurma ve hurma çekirdeğinin vücuda faydaları…

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma yüksek besin değeri ile vücut için oldukça faydalı, kurutulmuş olduğu için kalori değeri çoğu meyveden daha yüksek. Hurma çok önemli bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. 100 gram hurmada 2,5 gr protein, 656 mg potasyum, 75 gr karbonhidrat, 43 mg magnezyum bulunur. Ancak hurmayı yedikten sonra çekirdeklerini çöpe atıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Hurmanın çekirdeği de en az hurmanın kendisi kadar yararlı.

HURMANIN VÜCUDA SAYISIZ FAYDASI

hurmanın faydaları

İçerdiği zengin besin ve vitaminler itibariyle hurma birçok açıdan sağlık için faydalıdır. Hurma gerek çeşitli hastalıkların tedavisi için gerekse zayıflamak ve mevcut kiloyu korumak için büyük yarar sağlar.

  • Hurma vücudu temizler.
  • Kalp sağlığını koruma görevi üstlenir.
  • Hurma hafızayı güçlendirir.
  • Hurma cilt sağlığını korur.
  • Hurma yemek kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Hurma şekeri dengeler ve diyabet hastaları için faydalıdır.
  • Kemik sağlığını korumak için iyi gelir.
  • Hurma gözleri kuvvetlendirir
  • Ruh sağlığını korur
  • Sindirim sistemini düzenleme konusunda çok etkilidir.
  • Hurma tokluk hissi verir.
  • Hurma çok yemek yemenizin önüne geçer ve kilo verdirir.

 

HURMA ÇEKİRDEĞİNİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN

HURMA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Hurmanın kendisi kadar çekirdeği de vücut için çok faydalı. Hurma çekirdeği karaciğer ve böbrekleri koruyor, vücuttan toksinleri atıyor. Ayrıca böbrek taşının düşmesine yardımcı oluyor ve safra taşı tedavisinde de kullanılıyor.

HURMA ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

  • Güneş görmeyen bir ortamda kurutun.
  • Hurma çekirdeklerini bir tavanın içinde kavurun.
  • Türk kahvesi rengine geldikten sonra mikserde çekilip toz haline getirin.
  • Hurma çekirdekleri sütle karıştırılarak ya da ılık suyun içine bir tatlı kaşığı bal karıştırılarak içilebilir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİN DOSTU

HURMANIN FAYDALARI

Vücut sağlığınız için lifli gıdaları tüketmeniz gerekir. Hurma içerisinde ciddi oranda lif barındırır.

Lifli olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

Yapılan bir çalışmada, 21 gün boyunca her gün hurma tüketen 21 kişi, dışkı sıklığında iyileşmeler yaşamış ve hurma yemedikleri zamana kıyasla bağırsak hareketlerinde önemli bir artış olmuştur. Hurma ayrıca kan şekerini dengede tutarak açlık ve tatlı krizlerini de engeller.

HURMA GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Hurma antioksidan açısından da çok zengin bir besindir. Yapılan çalışmalarda, incir ve kuru erik gibi benzer meyve türleriyle karşılaştırıldığında, hurmanın en yüksek antioksidan içeriğine sahip olduğu kanıtlanmıştır.

Hurmada bulunan antioksidan cilt hücrelerini yeniler. Alzheimer ve bazı kanser türleri riskini azaltır. Diyabete iyi gelir.

“İnciri neden kabuğuyla yemelisiniz?” başlıklı haberi okumak için tıklayınız…

Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi mezunudur. 10 seneyi aşkın süredir çeşitli basın kuruluşlarında editör ve sosyal medya uzmanı olarak görev almıştır.