Dolar 33,9089
Euro 37,5437
Altın 2.784,88
BİST 9.482,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cum 29°C
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Girişimcilere destek 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkarıldı!

Girişimcilere destek 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkarıldı!
16 Ağustos 2024 09:09

KOSGEB, Girişimci Destek Programı ile Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırarak girişimcilere kapılarını sonuna kadar açıyor. 2024-2028 stratejileri kapsamında KOSGEB, Girişimci Destek Programı’nın üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkararak, son üç yıl içinde kurulmuş ya da yeni kurulacak olan işletmelere uluslararası pazarlarda sürdürülebilir başarı için büyük bir fırsat sunuyor.

İSTANBUL (İGFA) – KOBİ’lerin hızla değişen ekonomi ve finans dünyasında, sürdürülebilir büyüme stratejilerini güçlendirmesi, devlet teşvikleri ve ihracat danışmanlığı ile uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırması büyük önem taşıyor.

İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Bilgi Hizmetleri ve Bilimsel Araştırma sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar, destekten yararlanarak global pazarlarda yer edinme fırsatı kazanıyor.

KOSGEB, BAŞVURULARI 1 AĞUSTOS’TA BAŞLADI! 

İhracat danışmanlığı hizmeti sunan Malogra Danışmanlık Kurucusu Finansal Yönetim Danışmanı Bikem İnce İnanç KOSGEB destekleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İnanç: “Kosgeb’in uzun yıllardır verdiği girişimcilik desteği bu sene hem tutar olarak artırıldı hem de uygulamasında bazı değişikliklere gidildi. İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Bilgi Hizmetleri ve Bilimsel Araştırma gibi sektörler hizmet veren firmalar için özellikle önem arz eden bir hale geldi. Destek tutarı üst limiti 2.000.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu tutarın 1.500.000 TL’lik kısmı makine, teçhizat, kalıp, yazılım, donanım, personel ve hizmet alımı giderleri için verilirken, kalan kısım son bir yıl içinde kurulmuş firmalar için kuruluş desteği şeklinde sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150.000.-TL ilave ediliyor. İşini kurmak, geliştirmek, modernize etmek, kapasite artırmak ve faizsiz finansman araçlarına ulaşmak isteyen firmalar için çok önemli bir fırsat. Bu destek için başvuruların son tarihi 30 Ağustos. Hala fırsat varken başvuru şartlarını sağlayan ancak başvuru yapmamış girişimlerin hızlıca aksiyon almalarını öneririm.” ifadelerine yer verdi.