Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Gemlik Belediyesi çalışanlarına Temel Afet Bilinci Eğitimi
Dolar 34,5685
Euro 36,3207
Altın 2.919,84
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 15°C

Gemlik Belediyesi çalışanlarına Temel Afet Bilinci Eğitimi

Gemlik Belediyesi çalışanlarına Temel Afet Bilinci Eğitimi
6 Eylül 2024 06:21

Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Gemlik Belediyesi çalışanlarına, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Afet Bilinci Eğitimi gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA) – Bursa Mag-Der Eğitim Grubu sorumlusu eğitmen Selda Aydın’ın sunumuyla gerçekleşen eğitimde “Bilgilen, Planla, Hazırlan” sloganı çerçevesinde üç temel başlık altında afet bilinci konusu gündeme taşındı. Eğitim süresi boyunca afet öncesi hazırlık süreci ve tedbirleri, afet sırasındaki doğru davranışlar ve afet sonrası çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Selda Aydın risk, tehlike ve afet kavramları ile olası afetlerin etkileri, deprem ve depremlerin oluşumu, yaşanılan bölgenin depremselliği gibi konular ile başladığı eğitimini olası depremlerin etkilerini en aza indirebilmek adına neler yapılabileceği konularını tartışarak sürdürdü.

Depreme her daim hazırlıklı olmanın önemini belirten Aydın, bu hazırlıklar kapsamında yaşam alanlarındaki risklerin belirlenmesi ve ortadan kaldırılması, afete dirençli yapıların tespiti ve sigorta yaptırmanın önemi, afet ve acil durum aile planı ve çantası hazırlanması, toplanma ve barınma alanlarının tespiti gibi konulara değindi.

Deprem sırasında gösterilecek en doğru davranış şekli olan “Çök-Kapan-Tutun” pozisyonunu uygulamalı olarak dinleyicilere gösteren Selda Aydın bu pozisyonun ev dışında herhangi bir açık alanda, sinemada, hastanede, araçta nasıl gerçekleştirilebileceğini de ayrı ayrı dile getirdi.

Eğitim sonrasında dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği İl Başkanı Yusuf Yumru bir şehrin güven içerisinde yaşamasının o şehrin belediyesinin alacağı önlemlerle mümkün olduğunu belirterek eğitimi noktaladı.