Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Gelecek kaygısı gençlerin korkulu rüyası oluyor

Gelecek kaygısı gençlerin korkulu rüyası oluyor

Türkiye’deki gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomik belirsizlikler, işsizlik oranlarının yüksekliği gibi nedenler gençleri karamsarlığa itiyor. İşverenlerin deneyim talebi ise yeni mezun gençleri daha çok zorluyor.

BURSA (İGFA) – Türkiye’de artan yaşam maliyetleri ve daralan iş olanakları ile yüzleşen gençlerin iş bulma umudunu giderek azaltıyor. Mezun olduğu bölümde kariyer planı yapmakta zorlanan gençler kaygı ve endişeye düşüyor.

Giderek zorlaşan eğitim sisteminin, gençleri yoğun bir rekabet ortamına sokarak stres ve kaygı seviyelerini yükselttiğini belirten uzmanlar, özellikle sınavların gençler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu dile getiriyor.

Uzmanlar ayrıca sosyal medyanın, gençlerin yaşamlarına dair beklentilerini şekillendirirken, gerçeklikten uzak bir tablo sunduğunu, başarı hikayeleri ve mükemmel yaşamların, gençlerin kendilerini değersiz hissetmesine neden olduğunu ve bu durumun kaygıyı giderek derinleştirdiğini vurguluyor.

Gelecek kaygısıyla başa çıkmak için gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve destek almalarının önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, psikolojik danışmanlık hizmetleri, üniversitelerdeki kariyer merkezi destekleri ve sosyal destek ağlarının, gençlerin bu süreçte daha güçlü olmalarına yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Gizlilik Politikasını Oku