İngiliz Financial Times gazetesi sanatçı Gaye Su Akyol ile yaptığı bir röportajda “Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan’ın en kötü kabusu” başlığının kullanılması sosyal medyada gündem oldu. Financial Times kısa süre içinde paylaşımı silerek, başlığını değiştirdi.
Gaye Su Akyol’un dördüncü albümü Anadolu Ejderi geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. Financial Times ise Türkiye’de Dunganga Records, dünya genelinde de Glitterbeat etiketiyle yayımlanan albüm vesilesiyle Gaye Su Akyol hakkında Nick Hasted imzalı bir yazıya yer verdi.
Nick Hasted yazısında, “Gaye Su Akyol’u en son 2019’da İstanbul’da gördüğümde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük kabusu gibiydi. Kadıköy’de ateşli bir kalabalığa şarkı söylüyordu. Yarasa kanatlı gümüş bir pelerin ve ona uygun bir büstiyer giymişti, göbeği çıplaktı ve diz hizasında çizmeleri vardı. Cinsel özgürlüğünü elde etmiş, ilham dolu rock kadınının bilimkurgu vizyonu gibiydi” ifadelerini kullandı.
Bu sabah ise Hasted’in yazdığı yazı Financial Times’ın resmi twitter hesabında “Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan’ın en kötü kabusu” başlığı ile yayınlandı. Atılan tweet çok kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu ve büyük tepki topladı. Yorumlarda sanatçının yaptığı işleri çok beğenen kişiler bir PR çalışmasının aşırıya kaçtığını söyledi.
Financial Times’ı ise tepkiler üzerine önce tweeti yayından kaldırdı, daha sonra ise haberin başlığını “Türk şarkıcı Gaye Su Akyol – Umut ve Özgürlük” olarak değiştirildi.
İşte sosyal medyada Financial Times’ın attığı başlığa gelen tepkilerden bazıları:
GAYE SU AKYOL KİMDİR?
30 Ocak 1985 yılında İstanbul’da doğan Gaye Su Akyol’un babası ressam Muzaffer Akyol’dur. İlkokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan Akyol, sonrasında Yeditepe Üniversitesi’nde antropoloji bölümünü bitirmiştir. 2007 yılında buradan mezun olan ünlü isim, 2014 yılında ilk albümü Develerle Yaşıyorum’u piyasaya çıkarmıştır.
GAYE SU AKYOL’UN ALBÜMLERİ
- Develerle Yaşıyorum (2014)
- Hologram İmparatorluğu (2016)
- İstikrarlı Hayal Hakikattir (2018)