Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
EBA'da eğitici simülasyonlar erişime açıldı
Dolar 35,3182
Euro 36,4897
Altın 3.000,80
BİST 10.075,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
11°C
Parçalı Bulutlu
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 15°C

    EBA’da eğitici simülasyonlar erişime açıldı

    EBA’da eğitici simülasyonlar erişime açıldı
    REKLAM ALANI
    15 Aralık 2024 12:44
    1
    A+
    A-

    Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce (YEĞİTEK) basit, anlaşılabilir, fonksiyonel, eğlenceli, oyunlaştırılmış ve kişiselleştirilmiş eğitici simülasyonlar, EBA’da öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına açıldı.

    ANKARA (İGFA) –  “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile uyumlu; matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden toplam 33 eğitici simülasyon EBA’da erişime açıldı.

    Ortaöğretim fizik, kimya, biyoloji ve matematik dersleri için “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile uyumlu şekilde geliştirilen simülasyonlar, öğrencilerin öğrenme süreçlerini interaktif ve anlaşılır hâle getirirken aynı zamanda ders konularını uygulamalı olarak öğrenmelerini destekliyor ve teorik bilgileri pratikle pekiştirmeye imkân sağlıyor.

    Simülasyon üretim çalışmaları kapsamında ilk etapta matematik 12, fizik 5, kimya 10 ve biyoloji 6 olmak üzere toplam 33 adet simülasyon üretildi ve EBA’ya yüklendi.

    Simülasyonlar, dijital eğitim teknolojilerinden faydalanılarak ve oyunlaştırma yöntemleriyle desteklenerek geliştirildi. Bu sayede öğrenciler, eğlenceli ve katılımcı bir öğrenme deneyimi yaşarken, konuları daha derinlemesine anlama fırsatı buluyor. Özellikle fen bilimleri derslerine yönelik simülasyonlar, laboratuvar deneyimlerini dijital ortama taşıyarak öğrencilere eşsiz bir öğrenme ortamı sunuyor.
     

    REKLAM ALANI