Dövme Bakımı Nasıl Yapılır?

Dövmenizi yaptırdınız, şimdi ise onu en iyi şekilde iyileştirme ve koruma aşamasında. Dövmenizin solmaması için uygulanan bölgeye iyi bakmalı, dövme sanatçınızın vereceği talimatlara uymanız çok önemlidir.

  1. Ellerinizi yıkayın

    Dövmeye dokunmadan önce ellerinizin temiz ve dezenfekte olduğundan emin olmalısınız. Dövmenizin mikrop kapmaması için ona dokunmadan önce ellerinizi tercihen antibakteriyel sabunla güzelce yıkamalı, dövmeye su bulaştırmamak için iyice kurulamalısınız. Unutmayın ki dövmeye uygulayacağınız en önemli bakım onu temiz tutmaktır.

  2. Streç ya da bandajı çıkarın

    Dövme yapıldıktan sonra toz ve mikrop kapmaması için üzeri streç ya da bandaj ile kapatılır. Bu kapatma işlemi 1-3 saat kadar durmalı, dövmenin hava alması için daha fazla tutulmamalıdır. Bazı dövme sanatçıları ameliyatlarda kullanılan şeffaf bantlardan uygulayabilmektedir. Bu bantlar 5 güne kadar dövmeyi korumaktadır. Daha sonrasında bu bantların da çıkartılarak dövme bakım rutinine devam edilmesi gerekmektedir.

  3. Dövmenizi temizleyin

    Belirttiğimiz gibi dövme bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus dövmenin temiz tutulmasıdır. Ancak su, aynı zamanda mikropların oluşumu ve çoğalmasında da önemli bir etken olduğu için kullanacağınız suya dikkat etmeniz gerekmektedir. Dövmenizin üzerindeki streç ya da bandajı çıkardıktan sonra dövmenizi temiz içme suyuyla yıkayabilirsiniz. Dövme temizliği için özel temizleme mendilleri kullanabilir, eğer erişiminiz yoksa tamamen alkolsüz ve katkısız ıslak mendil kullanabilirsiniz. Dövmenizi temizledikten sonra üzerinde su bırakmamalı, kağıt havlu yardımıyla tamamen kuruduğundan emin olmalısınız.

  4. Dövme kremi ya da dövme sanatçınızın size önereceği kremi uygulayın

    Dövmenizin hızlı ve düzgün şekilde iyileşmesi için krem çok ö Temiz elinizle az miktarda aldığınız kremi yedirerek dövmenizin üzerine uygulayın. Kremin bir katman halinde kalmamasına dikkat edin. Krem uygulamasını dövmeniz kurumaya başladıkça tekrar etmeli, dövmenizi her zaman nemli tutmanız dövmenizin bakımı için gereklidir. Kremleme süresi dövmenizin iyileşme durumuna göre değişkenlik gösterecektir. İlk zamanlarda yoğun uygulanması gereken bakım süreci zamanla azalacaktır.

  5. Kıyafet seçiminize dikkat edin

    Dövmenin bulunduğu bölgenin hava alması, dövmeye baskı oluşturabilecek dar kıyafetlerin tercih edilmemesi, yün gibi kaşındırabilecek ya da dövmeye yapışabilecek kumaşların tercih edilmemesi dövmenizin bakım sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlardır. Dövmeniz tamamen iyileşene kadar kıyafet seçiminizi bu hususları göz önünde tutarak yapmalısınız.

  6. Güneşten korunun

    Özellikle yaz aylarında güneşin cildimize büyük ölçüde zararlı etkisi bulunmaktadır. Bu etki dövme yüzeyinde de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bunun için dövmenizin üzerini örtecek kıyafetler tercih ederek güneş ışınlarının doğrudan cilde zarar vermesini engelleyebilir, güneş koruma faktörlü kremler kullanabilirsiniz.

  7. Denize, havuza girmeyin

    Dövme uygulamasından itibaren iki hafta denize ve havuza girilmesi tavsiye edilmemektedir. Bunun nedeni suyun içinde dövmenizin mikrop kapabilme ihtimalidir. Dövmenize gerekli bakımları uyguladıktan sonra dövmeniz iyileştiği zaman gönül rahatlığı ile denize, havuza girebilirsiniz.

  8. Dövmenizi sevin, tahriş edecek durumlardan sakının

    Dövmeniz özellikle iki hafta boyunca oldukça hassas olacaktır. Kabuklanma yapabilir, bu kabuklar kaşıntıya sebep olabilir. Ancak bu süreçte kabukları yolmamanız, dövmeyi kaşımamanız, üzerine sert cisim gelmemesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Dövmenizin ilk yapıldığı gibi görünmesini istiyorsanız ona dikkat etmeli ve nazik davranmalısınız. Unutmayın ki dövmenin nasıl göründüğü dövme sanatçısına bağlı olduğu kadar sizin bakım ve ilginize de bağlıdır.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Gizlilik Politikasını Oku