Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the accelerated-mobile-pages domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the feedzy-rss-feeds domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı - Kadın ve Güzellik Haberleri
Dolar 38,4521
Euro 43,9180
Altın 4.108,38
BİST 9.224,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 16°C
Cum 20°C
Cts 21°C

    Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı

    Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
    REKLAM ALANI
    29 Mart 2024 12:29
    7
    A+
    A-

    Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar sunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), “Dijital İçerik Stratejisi Belgesi”ni eğitim paydaşları ile paylaşıyor.

    ANKARA (İGFA) – YEĞİTEK’in önümüzdeki yıllarda dijital içerik alanındaki vizyon, misyonu ve takip edeceği stratejileri ortaya koyma hedefiyle hazırlanan “Dijital İçerik Strateji Belgesi”; kılavuzlar, pratik ve uygulamaya dönük öz bilgiler içeriyor.
     
    Belge, dijital içerik stratejisini daha net açıklayabilmek için dijital içeriğin ne olduğu gibi temel tartışmalardan hareket ederek alana dair kuramsal bir çerçeve çiziyor. Bu çerçeve doğrultusunda, EBA’da iki temel içerik tasarım stratejisinin takip edileceği vurgulanıyor.
     
    Bunlardan ilki, EBA’da yer alan tek bir kazanımla eşlenmiş parçalı “Öğrenme Nesne”lerinin standartlara uygunluğuna göre tasnifi yapılarak seçilen kaliteli içeriklerin “Zenginleştirilmiş Kitap” hâline getirilmesi.  Diğeri ise bütünsel bir çerçevede birden fazla kazanımla eşlenen ve farklı içerik türlerini bünyesinde barındıran “Öğretim Materyali” yaklaşımı ile öğretim programlarında yer alan kazanımları kapsayacak ve hem öğretmenin sınıf içinde hem de öğrencinin kendi zamanında kullanabileceği içeriklerin üretilmesi.
     
    Her iki tasarım sürecindeki çalışmalarda, temel ihtiyaçlardan biri de standartların belirlenmesi. Bu doğrultuda Strateji Belgesi kapsamında her bir içerik türü için standartlar ve ihtiyaç duyulacak kılavuzlar oluşturuldu. Bu kılavuzlar ile “Dijital Erişilebilirlik” ilkelerine yer verilerek oluşturulan her bir içerikte öğrenenlerin dijital içerikler veya hizmetlere erişimlerini engelleyen unsurların ortadan kaldırılması hedefleniyor.
     
    Bu strateji belgesi; sahadan, Genel Müdürlüklerden, ilgili kurum ve kuruluşlardan ve diğer tüm paydaşlardan geri dönüşler ile sürekli gelişen canlı bir doküman olma özelliğini taşıyor.
     
    Görüş ve önerilerinizi birfikrimvar@eba.gov.tr adresinden Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile paylaşabilirsiniz.
     
    “Dijital İçerik Stratejisi Belgesi”ne ulaşmak için tıklayınız.

    REKLAM ALANI