Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Çocukların yüzde 24'ü yaşlarına uygun olmayan oyun oynuyor
Dolar 35,4642
Euro 36,6099
Altın 3.079,60
BİST 9.824,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Az Bulutlu
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 11°C

    Çocukların yüzde 24’ü yaşlarına uygun olmayan oyun oynuyor

    Çocukların yüzde 24’ü yaşlarına uygun olmayan oyun oynuyor
    REKLAM ALANI
    16 Ocak 2025 10:21
    0
    A+
    A-

    Türkiye’deki çocukların yüzde 24’ü yaşlarına uygun olmayan bilgisayar oyunları oynuyor. Yapılan ankete göre erkek çocukları bu tür davranışlara kızlardan daha yatkın olduğu gözlemlenirken, çocukların sırasıyla yüzde 50’si ve yüzde 43’ü bilgisayarlarında oyun oynarken yaş kurallarını ihlal ettiği ortaya çıktı.

    İSTANBUL (İGFA) – Bilgisayar oyunları oynamak, gençlerin boş zamanlarını geçirmelerinin yaygın bir yoluna karşılık geliyor. Ankete göre, Türkiye’deki çocukların yüzde 32’si haftada 1-3 kez birkaç saat bilgisayar oyunu oynarken, bundan biraz daha fazlası (yüzde 33) günde 1-2 saat oyun oynuyor.

    Yakın zamanda yapılan bir ankete göre, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesindeki ebeveynlerin yarısı (yüzde 47) çocuklarının yaşlarına uygun olmayan oyunlar oynadığına inanıyor. Türkiye’de bu oran yüzde 24’e karşılık geliyor Ankete göre erkek çocukları bu tür davranışlara kızlardan daha yatkın olduğunu ortaya koyarken, çocukların sırasıyla yüzde 50’si ve yüzde 43’ünün bilgisayarlarında oyun oynarken yaş kurallarını ihlal ettiği belirtildi.

    Kaspersky META Tüketici Kanalı Başkanı Seifallah Jedidi, ebeveynlerin genellikle çocuklarının bilgisayar oyunları oynayarak çok fazla zaman geçirmesinden endişe duyduklarını belirtirken, “Elbette çocuğun bir rutine uymasını, yeterince uyumasını, ekrana ara vermesini ve fiziksel olarak aktif olmasını sağlamak önemlidir. Ancak ebeveynler her şey için bilgisayar oyunlarını suçlamamalı. Ebeveynler bu alanda proaktif bir tutum sergilemeli, video oyun endüstrisi tarafından sunulan en yeni ürünlerle ilgilenmeli, çocuklarının oyun tercihlerini anlamalı ve işaretlenen yaş sınırlarına dikkat etmelidir. Günümüzde birçoğu eğitim materyalleri içeren çok çeşitli oyunların da sunulduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle bu tür boş zamanları yasaklamamanızı, bunun yerine bir uzlaşma aramanızı öneririz” dedi.

    Kaspersky, çocukları çevrimiçi ortamda güvende tutmak için ebeveynlere şunları önerdi:

    • Çocuklarınızın oynadığı oyunlara ilgi gösterin. Daha da iyisi bu oyunları kendiniz de denemelisiniz. Bu, aile ilişkilerinizde daha fazla güven oluşturmanıza ve çocuğunuzun neye ilgi duyduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır;
    • Çocuğunuzun çok oyun oynadığını fark ederseniz, bunun nedenlerini analiz etmeye çalışın. Ayrıca sevdikleri bir alternatifleri olup olmadığı sorusuna yanıt arayın. Oyun oynamak dışında ne yapmak istediklerini sorun ve onları başka ilginç bir hobiyle meşgul etmeye çalışın;
    • Güncel siber tehditler hakkında bilgi sahibi olun ve çocuklarınızla çevrimiçi ortamda karşılaşabilecekleri riskler hakkında konuşun. Onlara çevrimiçi tehditlere nasıl karşı koyacaklarını ve dolandırıcıların hilelerini nasıl fark edeceklerini öğretin.
    • Çocuğunuzun cihazında Kaspersky Safe Kids gibi bir ebeveyn kontrol programı kullanın. Bu program, cihaza indirilen uygulamaları kontrol etmenize veya bu uygulamaların ne zaman kullanılabileceğine dair bir zamanlama belirlemenize olanak tanır.
    REKLAM ALANI