Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Büyükşehir’in doğal ürünler bahçesi kapılarını açıyor
Dolar 34,5685
Euro 36,3207
Altın 2.919,84
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 15°C

Büyükşehir’in doğal ürünler bahçesi kapılarını açıyor

Büyükşehir’in doğal ürünler bahçesi kapılarını açıyor
30 Temmuz 2024 10:15

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı’nın içerisinde yer alan organik lezzetin tek adresi Doğal Ürünler Bahçesi kapılarını, 3 Ağustos Cumartesi günü vatandaşlara açıyor.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Büyükşehir Belediyesine ait Anadolu Harikalar Diyarı yanında yer alan organik üretimin adresi, doğal üretim bahçesi içerisinde bulunan pazar yeri, Kayserililerin organik besinler ile sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak için 3 Ağustos’ta açılıyor.

Sağlıklı, organik sebze ve meyve almak isteyen tüketiciler cumartesi günleri 08.00 ile 20.00 saatleri arasında pazara gelebilecekler. Diğer günlerde ise bahçelerde bulunan üreticilerden rahatlıkla alışveriş yapabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi bir yandan, Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda tamamen doğal fide ve tohumlardan insan sağlığına zarar vermeyen organik ürünler elde edilerek, doğal gıdanın en kısa ve ucuz yoldan tüketiciye ulaşması sağlanırken, diğer yandan ise sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıyor. Pazar yerlerinde sadece buradaki bahçelerde yetişen ürünler değil, bölgede yetişen tüm organik sertifikalı ürünlerin satışı da yapılıyor.

Pazarda Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KAÇEM) üyelerinin yapmış olduğu, salça, tarhana, elma sirkesi, gilaburu sirkesi, erişte, gacer unu, vişne, erik, kayısı, şeftali marmelatı gibi işlenmiş organik ürünler de satışa sunuluyor.

Doğal Üretim Bahçesi’nde Tohum Bankası ve Tarım Aletleri Alanı

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından has ata tohumlarının korunması ve yaygınlaştırılması için örneklik tohumların yer aldığı Tohum Bankası ve eskiden kullanılan tarım aletlerinin sergilendiği Tarım Aletleri Alanı, Doğal Üretim Bahçesi içerisinde ziyaretçilerini bekliyor.

Proje kapsamında, Kayseri’de ve ülke genelinde ata tohumu niteliği taşıyan tohumların, kültür bitkilerinin, yabani akrabalarının ve endemik bitkilerin, doğadan, çiftçilerden ya da araştırma projelerinden temin edilerek, genetik çeşitliliğin korunması amacıyla muhafaza altına alındığı bir örneklik oluşturmak amacı ile Tohum Bankası kuruldu. Projenin ana amacı özellikle Kayseri’ye has ata tohumlarının korunması ve yaygınlaştırılması gerektiğini göstermek oldu.

Ayrıca, tarımın tarihsel gelişiminin gelecek nesillere aktarılması ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi için teşhir edilen malzemeler ile tarımda nereden nereye gelindiğinin görülmesi, halkı tarım tarihi, mirası ve toplum üzerindeki etkisi konusunda bilgi sahibi yapmak amacıyla, Tarım Aletleri Alanı çalışmaları yapıldı. Kayseri’ye bağlı köylerden toplanan tarım aletleri, tamiratları yapılarak sergilenmek üzere bu işle direkt ilgili olan Doğal Üretim Bahçesi’ne getirildi. Bölgede yapılan toprak işleme, hasat ve sonrası gibi tarım uygulamaları, kara saban, kağnı, el değirmeni, düven, tırmık gibi o dönemde kullanılan tarım aletleri, Doğal Üretim Bahçesi’nde sergilenerek ziyaretçilere açıldı.