Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Bursa'da Nâzım'ı yazma serüvenlerini anlattılar - Kadın ve Güzellik Haberleri
Categories: Gündem

Bursa’da Nâzım’ı yazma serüvenlerini anlattılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Nâzım Hikmet Yılı’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide, usta yazarlar Nâzım Hikmet’i anlatan kitaplarının oluşum serüvenine değindi.

BURSA (İGFA) – Dünya ve Türk edebiyatına sayısız eserler kazandıran şair ve yazar Nâzım Hikmet, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Nâzım Hikmet Yılı’ etkinlikleriyle anılıyor. Tayyare Kültür Merkezi’nde Nahit Kayabaşı’nın yöneticiliğinde düzenlenen programda, Prof. Dr. Haluk Oral ‘Nâzım Hikmet’in Yolculuğu’, Sinan Şanlıer ‘Nâzım’dan Eksik Kalanlar’ ve Güney Özkılınç ‘Nâzım’ın Bursa Yılları’ adlı kitaplarının oluşum serüvenini anlattı.

Nâzım Hikmet hakkında söylenecek sözlerin hiçbir zaman bitmediğini ve her gün yeni bilgiler öğrendiğini söyleyen Prof. Dr. Haluk Oral, Nâzım Hikmet’in şiirlerini çok sevdiğini, bunları yazdıran sebepleri, Nâzım Hikmet’i ortaya çıkaran sebepleri araştırdığını ve kitaplarında bunlara yer verdiğini belirtti.

Nâzım Hikmet’i ilk defa 13 yaşındayken okuduğunu ifade eden Sinan Şanlıer, 1990’da ve 2000’li yıllarda Nâzım Hikmet’in fotoğraf albümlerinin basıldığını, ancak kendisine göre eksik kaldığını anlattı.

Bunun üzerine biyografi konusuna eğildiğini ve farklı kitaplara ulaşma imkanı bulduğunu belirten Şanlıer, kendisini kitap toplamaya başlarken bulduğunu, evinde bir süre sonra kapağında Nâzım Hikmet yazan 550 tane kitap olduğunu fark ettiğini dile getirdi.

Nâzım’ı yaşamının 11 yılını geçirdiği Bursa’da anmanın başka bir duygu olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Nâzım Hikmet’in bir çekim merkezi olduğunu, Bursa Cezaevi’nde iken kentin ve dünyanın aydınlarını etkilediğini anlattı. Nazim’ın Bursa’da yazdığı ‘Karıma Mektup’ şiirini hatırlatan  Özkılınç, Che Guevara’nın cezaevinden annesine yazdığı mektubu ‘Mavi gözlerimde korkuyu görmek için boşuna bakacaklar Nâzım’a’ diyerek bitirdiğini anlattı. 

Söyleşi sonrasında Prof. Dr. Haluk Oral, Sinan Şanlıer ve Güney Özkılınç, katılımcılar için kitaplarını imzaladı.

Recent Posts

Şehir Hastanesine Büyükşehirden destek

Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Şehir Hastanesine katkıları sürüyor. Hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla alternatif güzergahlarda çalışmalarını sürdüren…

56 dakika ago

Yıldırım’da perde çocuklar için açıldı

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları’ çocuk tiyatrosu, Yıldırımlı miniklerden tam not aldı.BURSA…

1 saat ago

Başkan Altay Konya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla bayramlaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları…

1 saat ago

Yıldırım’da “uluslararası sıfır atık günü” etkinliği düzenlendi

Yıldırım Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce "Uluslararası Sıfır Atık Günü" kapsamında…

1 saat ago

Edirne Valisi Yunus Sezer huzurevi sakinleriyle iftarda buluştu

Edirne Valisi Yunus Sezer huzurevi sakinleriyle iftarda buluştu.MEHMET AYTAÇ / KEŞAN POSTASI EDİRNE (İGFA) - Edirne…

1 saat ago

Konya Büyükşehir Ramazan Bayramı’na hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı'nın Konya’da rahat ve huzurlu geçmesi için gerekli tedbirleri aldı. Konya’da…

1 saat ago