Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Az Bulutlu
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Bursa’da 4 milyona yakın sazan yavrusu göletlere bırakıldı

Bursa’da 4 milyona yakın sazan yavrusu göletlere bırakıldı
1 Ekim 2023 06:07

Bursa’da İznik ve Uluabat Gölü başta olmak üzere ilimizde ulunan göletlere bu yıl toplam 3 milyon 700 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

BURSA (İGFA) – Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sportif avcılığın geliştirilmesi ve göllerdeki balık popülasyonunun artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından doğal göl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki göletlerde balıklandırma çalışması yapıldı.

Bursa, su ürünleri üretimi bakımından son yıllarda hızlı bir ilerleme kaydediyor. İlimiz, 115 km deniz kıyısı uzunluğu, İznik ve Uluabat Gölünün yanı sıra 25 gölet ile 24 baraj göleti ile hem deniz hem de iç su avcılığına olanak sağlıyor.

Sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması ile atıl durumda olan kaynaklar üretime kazandırılarak farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkan sağlıyor.  Bu çerçevede ülkemizde eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının ilimizde oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmış oluyor.

Gerek balıkçılarımızın gerek de amatör olarak balıkçılık yapan vatandaşlarımızın bu konuda özen göstererek doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına katkı sağlamaları gerekiyor. Suya bırakılan yavruların büyüyerek en az bir kez üremesine fırsat vermek, doğal üreme döngüsü ve sürdürülebilir balıkçılık faaliyetlerine imkan sağlamış olacaktır.