Dolar 34,3826
Euro 36,8470
Altın 2.970,27
BİST 9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Bursa Osmangazi’den üniversiteli gençlere akademik destek

Bursa Osmangazi’den üniversiteli gençlere akademik destek
8 Kasım 2024 10:45

Osmangazi Belediyesi, düzenlediği Akademik Okuma ve Yazma Seminerleri ile lisans ve lisansüstü öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklemeye devam ediyor.

BURSA (İGFA) – Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde Prof. Dr. Adem Apak tarafından yaklaşık dört yıldır gerçekleştirilen Akademik Okuma ve Yazma Semineri’nin bu haftaki programına, mülakatla seçilen, lisans ve lisansüstü öğrencilerle konuya ilgi duyan araştırmacılar katıldı. 2024-2025 Güz Dönemi kapsamında düzenlenen programın ilk dersinde, Akademik metin nedir? Aktüel yazılarla akademik metinlerin farkı nedir? Bir metin akademik bakış açısıyla nasıl okunur? Bu okumanın normal okumadan farkı nedir? Akademik kriterlere göre bir metin nasıl inşa edilir? İstidat ve kabiliyet nasıl keşfedilir ve ne şekilde geliştirilir? Kelime hazinesi nasıl zenginleşir? Soruları etrafında bir fikir oluşturulmaya çalışılarak, sonraki oturumlarda yapılacaklar değerlendirildi ve bir yol haritası çizildi.

Katılımcıların akademik yolculuklarındaki büyük bir açığı kapayan, yüksek lisans ve doktora tez yazım sürecinde gerekli olan literatür tarama, konu belirleme, içindekiler oluşturma ve bölümleme, araştırma ve yazma uğraşılarının kolaylıklarını gösteren; makale ve tebliğ gibi akademik nitelikli metinleri inşa etme metotlarını sunan Akademik Okuma ve Yazma Seminerleri, güz döneminde 10 hafta sürecek ve her Perşembe saat 10:00’da gerçekleşmeye devam edecek.