Dolar 33,9248
Euro 37,8811
Altın 2.726,05
BİST 9.972,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Cum 31°C
Cts 30°C
Paz 29°C
Pts 30°C

Atıksız mutfaklara dönüşüm

Atıksız mutfaklara dönüşüm
27 Mayıs 2024 08:45

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlik dizisi devam ediyor.

ANTALYA (İGFA) – Muratpaşa Belediyesi, geri dönüşüm ve sağlıklı beslenme konularının ele alındığı Bahçede Yaşam Var etkinliklerine 30 Mayıs Perşembe 15.00-17.00 saatleri arasında Yeşilbahçe Mahallesi’nde yer alan Malik Günal Parkı’nda devam edecek. Etkinlik planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme ve geri dönüştürme pratikleri ile atıksız mutfaklar oluşturma üzerine çalışan Meziyet Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Avcı, besinlerin daha uzun süre boyunca sağlıklı, dayanıklı ve güvenli saklanması için dikkat edilmesi gerekenler, gıda saklama yöntemleri ve fermente gıdalarla ilgili bilgiler vereceği ‘Gıda Saklama Koşulları-Fermente Gıdalar’ isimli söyleşinin ardından fermente gıda saklama yöntemlerinden sirke ve turşu yapımı atölyesi de gerçekleştirecek.

“Atıksız yaşam atıksız mutfakla başlar” diyen atölye yürütücüsü Avcı, yaşam pratiklerinden ve konforundan ödün vermeden, çöplerin yüzde 60’ının kurtarılabildiğini, atıksız mutfakların sağlıklı mutfaklara dönüştürülebildiğini söyledi. Kendisinin de bunu deneyimleyerek yaşam şekli haline getirdiğini belirten Avcı, “Her şey farkındalık kazanıp ‘karar vermek’le başlıyor. Mutfaklar, planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme ve geri dönüştürme pratikleri ile atıksız mutfaklara dönüşüyor” şeklinde konuştu.