Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 28°C

Akçalar Mahallesi yaz aylarında su kıtlığı ile mücadele ediyor

Akçalar Mahallesi yaz aylarında su kıtlığı ile mücadele ediyor
9 Ağustos 2024 10:45

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar Mahallesi, nüfusun artmasıyla birlikte ana hatların mahalle halkına küçük kalmasından dolayı kaynaklanan bir su kıtlığı yaşıyor.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar Mahallesi, nüfus artışından kaynaklı olarak su kıtlığı yaşıyor. Nüfusun artmasına rağmen mahalledeki ana hatların güçlendirilmemesi, mahalle sakinlerinin hayatını olumsuz etkiliyor.

Özellikle yaz aylarında yaşanan bu durumun, yetkililer tarafından kış sonuna kadar çözüme varacağı söyleniyor.

Yaz aylarında su kıtlığının daha da arttığını belirten Akçalar Mahalle Muhtarı Salih Avil, “Şu an bizde su yetersiz. Belirli mahalle ve caddelerdeki binaların üst katlarına su iletilemiyor. Su iletilse bile düzgün basınçla gitmediği için sorun yaşanıyor. Tabii, bu durum her zaman yaşanmıyor. Şu an yaz sezonunda olduğumuz için büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Akçalar Mahallesi’nin nüfusu da gün geçtikçe arttığı için suyumuz dönem dönem yetmeyebiliyor. Ana hatların genişletilmesi için planlarımız ve projelerimiz var. Planlarımızı gerçekleştirdiğimiz zaman mahallemizde su problemi kalmayacak.” ifadelerini kullandı.