Kırıkkale’de önce mezuniyet, sonra doğaya salım
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Yüzüncü Yıl Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katıldı.
KIRIKKALE (İGFA) – Kırıkkale Üniversitesi’nde mezuniyet törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlık olarak içinde girişimcilik ruhu taşıyanlara, özellikle gençlere ve kadın girişimcilere ekstra destek verdiklerine dikkati çekti.
Türkiye’nin güçlü olmak zorunda olduğunu dile getiren Bakan Yumaklı, “Hakikaten geçmişte örneklerini bütün dünyanın gördüğü, tarihin yazdığı bu milleti, olması gereken yere getireceğiz inşallah. 1960 yılında dünya 3 milyardı. Bugün 8 milyar, 2050’de 10 milyar olacak. Müthiş de bir rekabet var. Dolayısıyla nüfusumuz artacak. Türkiye’nin 2050 nüfusunun 105 milyon civarında olması öngörülüyor.” dedi.
“Kendi işinin patronu olmak isteyen, ‘ben bir şeyler üretmek istiyorum’ diyenler varsa ve bu da bakanlığımızın uhdesinde olan konular ise bakanlık olarak hazırız” diyen Bakan Yumaklı, “En büyük yanlış da maalesef herkesin bir memuriyet beklentisi oluyor. Elbette onlar da olacak ama lütfen içinizdeki o potansiyeli keşfedip üretimde olun.” çağrısında bulundu.
Konuşması sonrasında Bakan Yumaklı ve protokol üyeleri, bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere mezuniyet belgelerini ve çeşitli hediyeler verdi.
200 KINALI KEKLİK DOĞAYA SALINDI
Bakan Yumaklı ve beraberindekiler, daha sonra yerleşke içerisinde 200 kınalı kekliği doğaya bıraktı. Burada gazetecilere açıklamaya yapan Yumaklı, Türkiye’nin biyoçeşitlilik konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğunu söyledi.
Halen hem bazı bitki hem de hayvan türlerinin Türkiye’de yeni yeni keşfedilmeye devam ettiğini anlatan Bakan Yumaklı, “Türkiye’mizin dört bir tarafı bu anlamda cennet gibi. Elbette ki bazen bunlarla alakalı Türkiye’mize has bazı türlerin yurt dışına kaçırılma girişimi oluyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz bunlarla ilgili çok yoğun bir çaba sarf ediyor ki ülke dışına çıkmasın diye. Bunun dışında bazı türlerin doğaya bırakılması var. Bu, kimi zaman bir keklik türü, kimi zaman da balık türleri oluyor. Netice itibarıyla biyoçeşitliliğin korunması adına bakanlık olarak çok yoğun bir çaba içerisindeyiz.” diye konuştu.