Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/iyilikveguzellik.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
373 gelenek ustasına daha sanatçı tanıtma kartı
Dolar 34,6055
Euro 36,6257
Altın 2.939,48
BİST 9.638,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C
Pts 12°C

373 gelenek ustasına daha sanatçı tanıtma kartı

373 gelenek ustasına daha sanatçı tanıtma kartı
19 Haziran 2024 08:01

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Tespit ve Değerlendirme Kurulunun 2024 birinci dönem çalışmaları tamamlandı.

ANKARA (İGFA) – Değerlendirme Kurulunun, 2024 yılı birinci dönem toplantısında, geleneksel el sanatları, Türk süsleme sanatları, âşıklık-ozanlık, zakirlik, halk şairliği, mahalli müzik sanatları ve geleneksel çalgı yapımcılığı ve geleneksel tiyatro sanatları alanında toplam 706 başvuru değerlendirildi.

Kurulun gerçekleştirilen birinci toplantısında 373 usta somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak Bakanlık Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydedilerek arşivlenmeye hak kazandı.

Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazanan yeni ustalarla birlikte Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıtlı sanatçı sayısı 6 bin 718’e yükseldi. Sonuçlar adaylara elektronik posta ve mesaj yoluyla iletilecek.

GELENEKTEN KOPMADAN YENİ TEKNİKLERİ UYGULAYABİLEN USTALAR BAŞVURUYOR

Küresel etkileşim ve modernleşmenin etkisiyle ritüel mekanların terk edilerek kültürel belleklerin yitirilmesi tehlikesine karşın, geleneksel sanatları icra eden tanıtma kartı sahibi sanatçılar, tarihin ve kültürün aktarıcısı olarak yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen sergi, festival ve kültür günleri gibi etkinliklere gönderilerek destekleniyor.

Böylelikle geleneksel sanatların tanınması, tanıtılması, aktarılması ve bunun sonucunda farkındalık oluşturulması sağlanıyor.

Sanatçı tanıtma kartına yönelik başvurular, “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Başvuru, Değerlendirme, Tespit ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge” uyarınca nisan ve mayıs ayında gerçekleştirilecek değerlendirme kurulları için, her yılın ocak ve şubat aylarında, Ekim ve Kasım ayında gerçekleştirilecek değerlendirme kurulları için ise her yılın temmuz ve ağustos aylarında https://vatandas.ktb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.