Dolar 34,2767
Euro 37,1841
Altın 3.004,92
BİST 8.879,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Muratpaşa İran Film ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapıyor

Muratpaşa İran Film ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapıyor
21 Mart 2024 08:29

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İran Film ve Sanat Festivali’nin açılışında “Dünyanın farklı coğrafyalarında savaş var ama Muratpaşa’mızda mutlak ve tartışmasız barış var” dedi.

ANTALYA (İGFA) – İran ve Komşu Ülkeler Dostluk Derneği’nin düzenlendiği İran Film ve Sanat Festivali, Murapaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başladı.

Pazar günü sona erecek festivalin açılışında konuşan Başkan Uysal, öncelikle 21 Mart Nevruz Bayramı’nı kutladı. Uysal, “Nevruz, uyarış, bereket, dostluk, birlik ve beraberlik neye sayarsanız, insanın içindeki bütün taze, diri, barışçı duyguların sembolü Nevruz’unuz kutlu olsun” diye konuştu.

Muratpaşa’da bütün kültürel öğelerin, Türkiye’nin ve dünyanın başka coğrafyalarından gelen insanların barış içinde birlikte yaşadığının altını çizen Başkan Uysal, “Dünyanın farklı coğrafyalarında savaş var ama Muratpaşa’mızda mutlak ve tartışmasız barış var. Buna katkı koyduğunuz için, varlığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Uysal, İran sinemasını uzun yıllardır büyük ilgiyle takip ettiğini de belirterek, “Çok şaşırtıcı vebaşarılı bir sinema” dedi.