Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 28°C

Tünellerde hız farkı kaldırıldı

Tünellerde hız farkı kaldırıldı
2 Aralık 2023 05:04

UKOME’nin aldığı kararla, İstanbul’daki tünellerde araçların sınıfına göre belirlenmiş olan hız farkları kaldırıldı. Bütün araçlar, geçilen tünel yolda otomobiller için belirlenen hız limitinde kullanılabilecek.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Kasım ayı toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin başkanlığında İBB Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Toplantıda, İstanbul’daki tünel yollarda otomobiller ve diğer araçlar için belirlenen hız limitlerinin sabitlenmesi teklifi görüşüldü. Teklifte, araçtan araca değişen hız limitlerinin sürücüler nezdinde karışıklığa neden olduğu belirtildi.

Değerlendirmenin ardından yapılan oylamada, İstanbul’daki tünel yollarda otomobiller ve diğer araçlar için aynı hız limitinin uygulanası, oy birliğiyle onaylandı.

Tünellere göre 80, 70 ve 50 km olarak uygulanan hız farkları ise değişmedi. Vecdi Diker Tüneli ve Halis Ulukurt Tüneli için hız limiti saatte 80 kilometre hız limiti uygulanırken; Bomonti-Dolmabahçe Tüneli, Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli, Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli ve Çamlıca-Libadiye Tüneli için 70 km, Çamlıca-Libadiye Bağlantı Tünelinde ise 50 km hız limiti uygulanıyor.