Dolar 34,2271
Euro 37,2249
Altın 2.994,53
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Çocuklarınızın balon şişirmesine izin vermeyeceksiniz!

Çocuklarınızın balon şişirmesine izin vermeyeceksiniz!
14 Mart 2023 13:42

Çocukların en çok istediği ve tercih ettiği oyuncaklardan olan balonların ölümcül olabileceğini hiç düşündünüz mü? Bu haberi okuduktan sonra çocuklarınızın balon şişirmesine izin vermeyeceksiniz! İşte detaylar…

Balonlar tüm çocukların ilgisini çeken ve aileler tarafından sıklıkla alınan bir oyuncak. Ancak yapılan araştırmalar bolanların dünya çapında boğulma ölümlerinin önde gelen sebeplerinden bir olduğunu ortaya çıkardı.

Sağlık görevlisi, anne ve ebeveynlik organizasyonu Tiny Hearts Education’ın CEO’su olan Nikki Jurcutz, balonlar konusunda neden endişelenilmesi gerektiğini anlattı.  Jurcutz yaptığı açıklamada “Balonlar dünya çapında ölümcül boğulma vakalarının önde gelen nedenidir” diyerek aileleri uyardı.

Nikki Jurcutz , bir çocuğun hava yoluna takıldıktan sonra balonları çıkarmanın “neredeyse imkansız” olduğunu iddia ettiği için ebeveynleri çocuklarının balonları şişirmesine izin vermemeye çağırdı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, “normal tedavinin” nasıl kolayca etkisiz kalabileceğini görsel olarak göstermek için şeffaf bir tüp ve balon kullandı. Balonu, bir çocuğun hava yolunu temsil eden tüpün içine yerleştirdikten sonra, çocuklardan boğulma tehlikesini ortadan kaldırmak için önerilen altın standart yöntem olan “geri darbeleri” simüle etmek için tüpe keskin bir şekilde vurmaya başlar. Yer fıstığı veya üzüm gibi bir çocuğun soluduğu sert yiyecekleri çıkarmak için “süper etkili” olmasına rağmen, aynı yöntem, tıkanıklığı hafifletmek yerine söndürülmüş bir balonu çocuğun boğazında yalnızca bir yandan diğer yana hareket ettirdi.


Jurcutz görüntülerde, “Balonlar dayanıksızdır ve ıslandığında hava yolunun duvarına yapışır. Dünya çapında ölümcül boğulma vakalarının önde gelen nedenidir.” dedi.

Nikki’nin mesajı basit, her şeyden önce durumdan kaçının. Aileler, çocukların balonları şişirmesine veya sönmüş balonlarla oynamasına izin vermeyerek, bu korkunç durumdan tamamen kaçınabilir ve çocuğun güvenliğini sağlayabilir. Ayrıca balonlarla oynayan çocukların sürekli gözetim altında tutulmasının en uygun olduğunu ve popüler kutlama dekorasyonunun parti bittiğinde çöpe atılması gerektiğini vurguladı. Bir kaza olursa ve bir çocuğun hava yolu bir balon tarafından kapatılırsa Nikki, yetişkinlere hemen bir ambulansı aramalarını ve ilk müdahale ekiplerinden tıbbi bilgi almalarını istiyor.

Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi mezunudur. 10 seneyi aşkın süredir çeşitli basın kuruluşlarında editör ve sosyal medya uzmanı olarak görev almıştır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.