Dolar 34,2271
Euro 37,2249
Altın 2.994,53
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Para biriktirmek için yapılması gerekenler! Bu 5 hatadan uzak durun…

Para biriktirmek için yapılması gerekenler! Bu 5 hatadan uzak durun…
4 Mart 2023 13:00

Günümüzde bir çok insan para biriktirmek konusunda sorun yaşıyor. Her ay sonunda maaşınızın bittiğini söylüyor ve ne yaparsam yapayım para biriktiremiyorum diyorsanız bunun nedeni farkında olmadan yapılan ufak hatalar olabilir.

Los Angelas’da yaşayan 27 yaşındaki Michela sosyal medyada düzenli olarak kişisel finans ve bütçeleme ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşıyor. Yakın zamanda yayınladığı oldukça etkileşim alan bir videoda çok para biriktirmek için yapıması gerekenleri açıkladı.

PARA BİRİKTİRMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

para biriktirmek

para biriktirmek

Paranızı tasarruf hesabında tutmak

Michela para biriktirmek isteyenlere ilk olarak paraların tasarruf hesabında tutmalarını önerdi. Genç kadın kendisini takip edenlere hesabınızda belirli miktarda nakit para tutmalarını, bunun dışında gelen yer nakiti tasarruf hesaplarına yatırmalarını söyledi.

Banka kartı kullanmamak

Michela, aslında bir banka kartı kullanmadığını söyleyerek açıklamaya devam etti ” İkinci olarak, banka kartımı kullanmayı tamamen bıraktım. Nakit paraya erişmem gerekirse veya kredi kartımla ilgili bir sorunum olursa diye yanımda taşıyorum ama genel olarak, yaptığım satın almaların %99,9’unda nakit parayı kredi kartıma yüklüyorum.  Bunun nedeni, bir banka kartıyla puan toplayamazsınız ancak bir kredi kartıyla puanlar toplayabilir, alışverişlerinizde bunları kullanabilirsiniz. Ancak bu kredi kartınızı sorumsuz bir şekilde kullanmanız anlamına gelmiyor” dedi.

Sonradan öde seçeneklerini kullanmamak

Bunun yanı sıra Michela, şimdi satın al, sonra öde hizmetlerini kullanmadığını açıkladı. Genç kadın şimdi al sonra öde kampanyalarının özellikle Z kuşağı arasında çok popüler olduğunu ve bunun da para biriktirme konusunda sıkıntı çıkarttığını söyledi.

Michela “Bu tarz seçenekler tüm parayı yatırmadan bir şeyler satın almayı kolaylaştırıyor, ancak sahip olmadığınız parayı harcamak, ne kadar para harcadığınızın kontrol edilemesini ve ne kadar borcunuzun olduğunu fark etmenizi zorlaştırır” dedi.

Kredi kartı ödemelerini geciktirmemek

Para biriktirme tavsiyeleri veren genç kadın kredi kartı kullananlara önemli bir uyarıda bulundu. Michela ” Kredi kartımla asla nakit olarak ödeyemeyeceğim bir şeyi almam ve kredi kartımı iki haftada bir öderim” dedi.

Size iyi hissettirmeyen şeylere para harcamamak

Son olarak Michela, paranızı başkalarının yapmak istediklerine değil, sizin için harcamanın önemini vurguladı.

“Artık yapmayacağım son şey paramı başkalarının benden yapmamı istediği şeylere, arkadaşımın hobilerine ya da sevmediğim ya da umursamadığım şeylere harcamak. Bu, birçok insanın mücadele ettiğini bildiğim bir şey ve akran baskısına boyun eğen biriyseniz veya sizi iyi hissettirmeyen şeylere çok para harcadığınızı fark ederseniz, çizmeniz gerekir. Bu alışkanlığın farkında olun ve bunu harcamalarınızı takip ederek yapabilirsiniz. Ayrıca bir şeylere hayır demeyi öğrenin. İlerledikçe çok daha kolaylaşıyor.”

 

Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi mezunudur. 10 seneyi aşkın süredir çeşitli basın kuruluşlarında editör ve sosyal medya uzmanı olarak görev almıştır.