Dolar 34,2943
Euro 36,9797
Altın 3.000,99
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje
23 Ekim 2024 11:31

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün açtığı İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma’ projesi tüm hızıyla devam ediyor.  

İZMİR (İGFA)- Proje Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi, Polonya’dan Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie (OBEZ) ortaklığı ile yürütülüyor.

Proje kapsamında, çocukların, öğretmenlerin ve ebeveynlerin doğada eğitime ilgisini çekmek, onları ekosistemle ve ekolojiyle tanıştırarak kolay, anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde çevresel konuları sunmak amacıyla geliştirilecek bir Ekoloji Eğitim Merkezi kuruldu. Merkezde İzmir’de görev yapan 60 coğrafya ve fen bilgisi öğretmenine eğitici eğitimi verildi. Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Doç. Dr. Emre Alp 3 gün süreyle öğretmenlerle buluştu.

Eğitimlerin ardından öğrencilere yönelik eğitimler başlayacak. Biyomimikri yaklaşımı temelli ve iki ana modülden oluşacak bu eğitim ile  çocukların iklim değişikliği konusunda dayanıklı hale gelmelerini sağlamak, ayrıca öğrencilerde okulda, evde, toplumda doğaya saygılı bir davranış biçimi oluşturulması hedefleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, iklim değişikliği farkındalığı yüksek, ekoloji ve doğayla uyumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bu proje ile öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitimlerin yanı sıra iklim değişikliği ile mücadele stratejileri geliştirileceğini belirtti.  Yahşi, ayrıca iklim değişikliği ile mücadele etmenin ve geleceğimizi bu değişikliklere uyumlu hale getirmenin büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu alanda yapılan projeleri desteklediklerini söyledi.