Dolar 34,2591
Euro 37,6260
Altın 2.909,15
BİST 8.946,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 27°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Karacabey’in Yeniköy Sahillerinde gönüllü temizlik hareketi

Karacabey’in Yeniköy Sahillerinde gönüllü temizlik hareketi
4 Ekim 2024 08:30

Nestlé gönüllüleri tarafından her yıl gerçekleştirilen geleneksel çevre temizleme etkinliği, geçtiğimiz hafta Yeniköy sahillerinde bir kez daha yapıldı. Gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de destek verdi ve sahilden toplanan atıklar geri dönüşüme gönderildi.

BURSA (İGFA) – Nestlé gönüllüleri tarafından her yıl gerçekleştirilen geleneksel çevre temizleme etkinliği, geçtiğimiz hafta Yeniköy sahillerinde bir kez daha yapıldı. Gönüllülerin katılımıyla her yıl düzenlenen etkinlikte bu yıl da sahil boyunca biriken atıklar tek tek toplandı. Karacabey Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte sahilden yaklaşık 50 poşet atık temizleyen gönüllüler, toplanan atıkları geri dönüşüme gönderdi.

“DOĞAYI KORUMAK VE TEMİZ TUTMAK HERKESİN SORUMLULUĞUDUR”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada herkesi çevre kirliliği konusunda daha hassas olmaya davet etti. Karabatı yaptığı açıklamada, “Doğayı korumak ve temiz tutmak herkesin sorumluluğudur. Gönüllülerimizin desteğiyle gerçekleştirilen bu çalışma, çevre bilincinin güçlenmesine katkıda bulunuyor. Burada gönüllü hareketi ile yapılan temizlik ile sahillerimizden 50 adet büyük boy çöp poşetini dolduracak atık çıkmış. Geçtiğimiz ay da Kurşunlu koylarında benzer bir gönüllü hareketi olmuş ve bir ailenin plajda başlattığı temizlik hareketinde bizler de yine belediye olarak yer almıştık. Elbette belediye olarak bu alanlarda temizlik yapmaya özen gösteriyoruz. Ancak çöpleri çevremize hiç atmamak en doğrusu ve güzeli. Bu noktada biz duyarlılığın artmasını da önemsiyor ve destekliyoruz. Bu vesileyle bir kez daha plajlarımızı, denizlerimizi ve kısacası çevremizi lütfen temiz tutalım.” şeklinde konuştu.